Az egy évvel ezelőtti helyzethez képest jelentősen, 30,4 százalékkal csökkent a munkanélküliek száma a munkaügyi központ adatai szerint. A tavalyi év ezen időszakában jelentősen megnőtt az álláskeresők száma a koronavírus-járvány miatt, ugyanakkor nem csupán az akkor állásukat elveszítők kaptak újra munkát, mivel az idei az elmúlt 20 év legjobb áprilisi adata Kaposváron. A városban mért 3,9 százalékos munkanélküliség a somogyi átlagnál 3,2, míg az országos átlagnál 0,6 százalékkal alakult kedvezőbben - közölte a Kaposvári Városháza Sajtóosztálya.

Miután az oltásra regisztráltak több mint 80 százaléka, azaz több mint 4 millió ember már megkapta a koronavírus elleni vakcina első dózisát, a kormány megkezdte az ország újraindítását. Kaposváron is megnyitottak az éttermek, kávézók, a sportrendezvények is látogathatók, és a kulturális intézmények is kinyitnak, így a helyi gazdaság még könnyebben tud ismét megerősödni.

A városvezetés a világjárvány ideje alatt az emberek egészségének megóvását követően, második fő prioritásként a gazdaság életben tartását határozta meg. Az egyre kedvezőbben alakuló munkaügyi adatok alapján a gazdaság megerősödése folyamatos, így azok a korábbi célkitűzések, mint a teljes foglalkoztatottság elérése, és a magasabb kaposvári bérek is újfent elérhetővé váltak.

Utóbbi célok elérése nem sikerülhetne a hamarosan a városban induló hadiipari gyártás, valamint új beruházók érkezése nélkül. A megnövekedett befektető érdeklődés miatt éppen ezért korábban azt is bejelentették, hogy 170 hektáron további ipari parkot építenek Kaposváron.

Címkék: munkanélküliség, álláskeresők, rekord, gazdaság, Kaposvár