A terasznyitás óta folyamatosan érkeznek az asztalfoglalások a kaposvári éttermekbe. Tapasztalataik szerint egyre többen fizetnek Szép-kártyával. A jövőben azonban még több cafeteriás vendégre számítanak.

- A Szép-kártyának már bármelyik zsebéből ki tudják egyenlíteni a vendégek a számláikat, így mind a panzióban, mind az éttermünkben el tudják költeni a felhalmozódott összegeket - nyilatkozta stábunknak Simiglai Alexandra, a La Pergola Vendégház és Étterem szállodamenedzsere.

A koronavírus-járvány korlátozásai miatt a Szép-kártya nyújtotta lehetőségeket a több, mint 1,5 millió érintett munkavállaló közül csak kevesen tudták kihasználni. Így jelentős összeg maradt meg a különböző cafeteriás alszámlákon.

- Több 10 milliárd forintnyi összeg halmozódott fel a Szép-kártya olyan zsebein, ami nem rugalmasan használható, ezért is volt indokolt a módosítás - tette hozzá Kardos Bálint, a Bonus-Cafeteria Kft. értékesítési igazgatója.

Vasárnaptól tehát a Szép-kártya mind a 3 alszámlája, a turizmus, a vendéglátás és a szabadidő is átjárható. Vagyis, bármelyik számláról, bármelyik szolgáltatásra lehet költeni. A kormány várakozásai szerint ez az év végéig tartó lehetőség új lendületet adhat a vendéglátóhelyeknek és az idegenforgalmi szolgáltatóknak egyaránt.

Címkék: átjárhatóság, szép-kártya, vendéglátás, gazdaság