Nagy volt a pörgés ebédidőben az egyik kaposvári étteremben. A novemberi zárás óta itt is csak elvitelre lehetett ételt vásárolni. Az igények kiszolgálása mellett az egység karbantartásán és megújításán is dolgoztak a munkavállalók. Az állami támogatással kiegészítve a bérükért munkát tudtak adni mindenkinek.

- Számunkra ez azt jelentette, hogy mind a 17 dolgozónkat megtudtuk tartani, így senkit nem kellett elbocsátani. Ha ezt a támogatást nem kaptuk volna meg, akkor nagyon nagy bajban lettünk volna - mondta stábunknak Simiglai Alexandra, a La Pergola Vendégház szállodamenedzsere.

Nem ők voltak az egyetlenek Kaposváron, akik bértámogatásban részesültek. A megyeszékhelyen 155 munkáltató, 700 dolgozója után kapott 50 százalékos bérkiegészítést. Megyei szinten pedig ezres nagyságrendben maradt meg a munkahelye az embereknek.

- Összesen 676 somogyi vállalkozás kérelmét tudtuk pozitívan elbírálni. Ezzel 3995 munkahely megvédéséhez tudtunk hozzájárulni. Erre megyei szinten 1,7 milliárd forintot fizettünk ki - tette hozzá a somogy megyei kormánymegbízott, dr. Neszményi Zsolt.

Országos szinten a munkáltatók eddig mintegy 166 ezer dolgozó támogatását kérelmezték. A megítélt támogatások 99 százalékát, mintegy 70 milliárd forintot már ki is fizették.

Címkék: bértámogatás, vendéglátás, somogy megye, gazdaság