A tavaly decemberben hatályba lépő menetrend számos fejlesztést hozott mintegy harminc vasútvonalon. Április 11-től, a szokásos évi első menetrendmódosítással további újításokat vezet be a MÁV-START annak érdekében, hogy minél többen vegyék igénybe a közösségi közlekedést, akár a megyeszékhelyek, városok közötti utazásra, akár kirándulás, túrázás céljából.

A fejlesztések a Pécs—Kaposvár—Győr és a Budapest—Kaposvár viszonylatokon is változásokat hoznak majd.

Április 11-től újabb módosítás lép hatályba, amely által a korábbinál gyorsabb, magasabb színvonalú és versenyképesebb szolgáltatást nyújt a térségben. Budapest és Kaposvár között naponta három pár közvetlen InterCity közlekedik, amelyek áprilistól csaknem 10 százalékkal olcsóbban vehetők igénybe: az InterCity kocsikban egységesen, viszonylattól és távolságtól független, a menetjegy mellé megváltott 300 forintos helyjeggyel lehet utazni, a vonatban közlekedő nem InterCity minőségű kocsikat pedig gyorsvonati pótjegy váltása nélkül lehet ezentúl igénybe venni. A kaposvári InterCity-k áprilistól megállnak Szakály-Hőgyész állomáson is autóbuszos csatlakozást kínálva Hőgyész felé, a menetidejük ennek ellenére nem növekszik.

2020 decemberétől Helikon InterRégió néven új vonat köti össze Kaposvárt számos balatoni, nyugat- és észak-dunántúli városokkal, Fonyóddal, Balatonfenyvessel, Keszthellyel, Tapolcával, Sümeggel, Celldömölkkel, Pápával és Győrrel. A modern, alacsonypadlós Desiro motorvonatok egész nap kétóránként közlekednek Kaposvár és Győr között. Áprilistól naponta egy vonatpár, illetve egy pénteki vonat hosszabb útvonalon, Győr és Pécs között közlekedik mindkét irányban, ezáltal a dél-dunántúli régióból a Balaton könnyen elérhetővé válik. Egész évben naponta közlekednek vonatok Pécs és Kaposvár, valamint Pécs és a Balaton (Fonyód) között a rövid eljutási idejű Helikon IR vonatokkal. A kisebb utasforgalmú megállóhelyek forgalmát személyvonatok biztosítják, melyek a kaposvári utazási igényekhez (iskolába és munkába járók) alkalmazkodva közlekednek.

Címkék: máv, budapest, vasút, kaposvár, gazdaság