Szita Károly, Kaposvár polgármestere is támogatja a kormány gazdaság- és családvédelmi intézkedéseit. Azt is, amely megtiltja az adóemelést az önkormányzatoknak. Egy a Magyar Közlönyben megjelent rendelet ugyanis azt rögzíti, hogy a helyi és a települési adók mértékét nem lehet megemelni jövőre és a kedvezmények, illetve adómentességek sem csorbulhatnak 2021-ben.

A helyhatóságok új adónemet sem vezethetnek be. Szita Károly a kormánydöntést megelőzve másfél hete jelentette be, hogy a somogyi megyeszékhelyen a kommunális adó, az építmény adó, a telek adó és az iparűzési adó mértéke is változatlan marad.

"Ha adót emelünk akkor csak elveszünk, elveszünk az emberektől, elveszünk a vállalkozásoktól. És hogyha baj van, márpedig most baj van hiszen itt van a nyakunkon a koronavírus járvány, akkor nem elvenni, hanem adni kell. Támogatom a kormány döntését, amely arról szól, hogy az önkormányzatok ne a könnyebb ellenállás irányába menjenek, hanem gondolják át, hogy mi az, amit még tudnak tenni annak érdekében, hogy a kaposvári embereknek, a vállalkozóknak jobb legyen." - mondta el stábunknak Szita Károly.

Címkék: Szita, adó, kormány, Kaposvár, gazdaság