Dr. Horváth Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára a gazdaságvédelmi akcióterv gyakorlati tapasztalatairól tartott előadásában hangsúlyozta: a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseinek hatására június második felétől ismét csökken a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon. A májusban indult munkahelyteremtő bértámogatási program hatékonyan segíti a regisztrált álláskeresők munkába állását.

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte: a járvány több kaposvári vállalkozást hozott nehéz és váratlan helyzetbe. Az újraindítás nehéz, hiszen Kaposvár gazdaságában is van mit tenni, de a városvezetés igyekszik könnyíteni ezeken a terheken.

Somogy megye kormánymegbízottja a konferencián arról beszélt, hogy a pandémia a Somogy Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási területét is nagymértékben érintette. Az idei év első féléve során az ellenőrzések száma ugyan csökkent, de azok továbbra is folyamatosan történnek – mondta dr. Neszményi Zsolt. A COVID-19 vírus a munkahelyek vonatkozásában is feladatot ad, hiszen az által hogy az emberek életük egy jelentős részét a munkahelyen, munkavégzéssel töltik, a vírus terjedése ellen hatékonyan védekezni akkor lehet, ha a járványügyi intézkedések a munkahelyekre adoptálva is megfelelően megtörténnek – emelte ki dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

A GINOP 5.2.1 Ifjúsági Garancia Program megyei megvalósítását Hornyák Valéria, a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály vezetője ismertette.

Címkék: kormányhivatal Somogy, munkaügy, foglalkoztatás, gazdaság