A koronavírus-járvány a húsipari ágazatot sem kerülte el, ennek ellenére a tavalyi 46 milliárd forintos árbevételét a kaposvári húsüzem idén már 50 milliárdra tervezi.

Az elmúlt években a dolgozói létszám 860 főre emelkedett, ám most további munkavállalókat is fel tudnának venni. A vezetők célja, hogy cégük az európai piacokon is meghatározó szereplő legyen - mondta el egy mai sajtótájékoztatón Giacomo Pedranzini, a Kométa '99 Zrt. ügyvezető igazgatója: "Szerencsések vagyunk, mert napjainkra elértük üzemünk teljes kapacitását. Most ismét fejlesztenünk kell, mert meg akarjuk duplázni a termelésünket. Ezért új hűtőházat és készítményraktárat építünk és a fővárosi logisztikai központot is Kaposvárra költöztetjük."

Szita Károly polgármester pedig arról beszélt, hogy a gazdasági válságot követően a cég és az önkormányzat egyaránt sokat tett azért, hogy újra talpra állhasson a Kométa: "A város számára mindig is fontos partner volt a Kométa. Ennek pedig több oka is van. Az egyik a munka becsülete, a másik, hogy a húsipar hagyományosan erős ágazatnak számít Kaposváron, harmadrészt pedig nagyon fontos, hogy a cég egészséges élelmiszereket gyárt és több száz család megélhetését biztosítja."

Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Giacomo Pedranzini, a Kométa '99 Zrt. ügyvezető igazgatója
Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Giacomo Pedranzini, a Kométa '99 Zrt. ügyvezető igazgatója

Címkék: Kométa, húsüzem, kormány, munkahely, támogatás, Kaposvár, gazdaság