A kaposvári húsüzem ügyvezetőjét nemcsak a szűken vett menedzsment kísérte el a mai megállapodásra, hanem például egy vágóhídi dolgozó, egy szakoktató és a töltőüzem egy munkatársa is.

Giacomo Pedranzini azt mondta: kollágái azért jöttek vele, hogy érezzék: a kormánnyal kötött startégiai együdműködés egy fontos és felelősségteljes döntés. Olyan, amelyet követően az egyre növekvő export mellett, 4-500 új munkahelyet teremthet a cég.

Pedig a nagymúltú kaposvári húsüzem 2013-ban a csőd szélére került. Akkor Kaposvár egy kétmilliárd forintos mentőövet dobott a cégnek. Hamar bebizonyosodott: a pénz jó helyre került. A vállalkozás hét évvel ezelőtt nagyjából 450 embert foglalkoztatott, ma majdnem kétszer ennyinek ad biztos megéhetést. Szita Károly polgármester szerint ez is azt bizonyítja, hogy komoly sikereket csak összefogva lehet elérni.

Az élelmiszergazdaság mellett Kaposváron hagyományosan a turizmus és a gépipar számít jelentős munkaadónak. A tervek szerint ezeken a területeken is lesznek fejlesztések a közeljövőben.

- Polgármester úr hamarosan a kormány elé hoz egy sokszázmilliárdos fejlesztési tervet és, ha ez megvalósul, Kaposvár egy valóságos fővárosa lehet az egész tágabb térségnek - a miniszterhelyettesi feladatokat ellátó külügyi államtitkár szerint a somogyi megyeszékhely az elmúlt években is rengeteget fejlődött és nagyívű beruházásokból a következő években sem lesz hiány.

A kormány és a cégek partnersége a koronavírus-járvány ideje alatt csak még erősebb lett. Erről pedig a térség országgyűlési képviselője beszélt, hozzátéve, hogy a piaci nehézségek idején a kiszámíthatóság még jobban felértékelődött.

A mai sajtótájékoztatón az is elhangzott: a kaposvári húsüzem fejlesztései az egész térség mezőgazdaságát fellendíthetik. A cég ugyanis felismerte az egészség és a környezettudatosság jelentőségét, így beruházásait és termékfejlesztését os ennek megfelelően alakítja.

Címkék: Kométa, húsüzem, kormány, munkahely, támogatás, Kaposvár, gazdaság