Csütörtöktől 93-ra nőtt azon vállalatok köre, amelyeknél a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport döntésének eredményeként Honvédelmi Irányító Törzsek segítik a biztonságos és zavartalan működést az ország ellátásbiztonságának érdekében.

Az Akciócsoport döntése nyomán a Kometa 99 Élelmiszeripari Zrt. is bekerült a létfontosságúnak minősített vállalatok közé.

A Honvédelmi Irányító Törzsek nem veszik át az érintett vállalatok irányítását. Azért vesznek részt a vállalatok életében, hogy biztosítsák azok folyamatos működését, az ország lakóinak ellátásbiztonságát. Fő feladatuk, hogy szakmai tudásukkal és a Magyar Honvédség eszközeivel szükség esetén segítséget nyújtsanak például logisztikai, teher- és személyszállítási, ellátási, őrzés-védelmi vagy biztonsági feladatokban.

A Benkő Tibor honvédelmi miniszter vezetésével március 13-án megalakult Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport döntését követően először március 19-én 71 vállalathoz érkeztek irányító törzsek, március 25-étől pedig további 13 vállalattal bővült az ország folyamatos működéséhez nélkülözhetetlen vállalatok listája. A tegnapi döntéssel összesen 93-ra nőtt azon vállalatok listája, ahol a Honvédelmi Irányító Törzsek segítik azok zavartalan és biztonságos működését.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: honvédelmi irányító törzs, kométa, gazdaság, kaposvár