Szita Károly, Kaposvár polgármestere az ünnepségen bejelentette: az önkormányzat 356 millió forintot költ az ipari tevékenységhez szükséges infrastruktúrára az egykori katonai bázis területén. Hozzátette, a néhai kaposvári polgármesterről, Németh Istvánról elnevezett helyi városfejlesztési program mintegy 190 milliárd forintos keretéből finanszírozott beruházás részeként közműveket, utakat, járdákat építenek és biztosítják a közvilágítást is.

A városban egy másik, 35 hektáros ipari park is létesül állami fejlesztés keretében, a kivitelezés a végéhez közeledik - tette hozzá a politikus. Jelezte, ott működik majd az elsősorban tűzoltójárművek gyártásával és felújításával foglalkozó állami tulajdonú BM Heros Zrt. gyártóközpontja és regionális szervize.

Szita Károly utalt arra, hogy a 100 munkahelyet létrehozó Heros-projekttel párhuzamosan félmilliárd forintból oktatási és képzőközpontot hoznak létre, és a Kaposvári Egyetem és az Óbudai Egyetem összefogásával beindul a műszaki szakemberképzés a városban.

Az új ipari parkokra Kaposvár meglévő két ipari parkjának telítettsége miatt van szükség. A polgármester reményét fejezte ki, hogy Kaposvár a jövőben még vonzóbb lesz a befektetők számára, erősödik gazdasága, a városban tovább csökken a már ma is országos átlag alatti munkanélküliség és emelkednek a fizetések.

Videón mutatjuk meg az új területet és alapkőletételt:

Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége országgyűlési képviselője arról szólt, hogy Magyarország 150-200 milliárd forintból Európa legnagyobb ipari parki beruházás-sorozatába kezd, hogy a vállalkozások legkomolyabb igényeit is ki tudja elégíteni.

Az ország pénzügyei rendben vannak, az emberek világszínvonalon dolgoznak, Magyarország  2030-ra eljuthat oda, hogy az egy főre jutó GDP eléri az ausztriai szintet.

Címkék: ipari park, befektető, alapkő, vállalkozás, fizetés, gazdaság