Már az év elején beindult a vendégjárás Kaposváron. Februárban például a 115 éves Városháza bejárására is legalább 70 ember volt kiváncsi. Tavasszal és a nyár elején pedig a különböző fesztiválok, városi rendezvények vonzottak tömegeket. Volt, hogy annyian érdeklődtek Kaposvár iránt, hogy szombat-vasárnap is nyitva kellett tartani a Tourinform irodát. Az egyéni látogatók mellett megnőtt a csoportok száma is.

"Minden hónapban van egy olyan hét, amikor egész héten minden nap turista csoportokat fogadunk. Korábban nem volt ilyen. Tehát ez azt jelenti, hogy idegenvezetést kérnek és hétfőtől kezdve egészen vasárnapig megjelennek, jönnek, városnézést kérnek. Májusban is volt egy ilyen hét, júniusban és júliusban is, és augusztusban is lesz. Tehát folyamatosan jönnek a csoportok." - árulta el a Kaposvári Tourinform Iroda vezetője, Mayerné Bocska Ágnes.

Kaposvár madártávlatból

Az év eddig eltelt időszakában 15-20 százalékkal többen keresték fel Kaposvárt mint az elmúlt év hasonló időszakában. Sokan érkeztek csak azért, hogy a Virágfürdőt keressék fel. A helyiek mellett a fürdő népszerű a régió más megyéiben is, de jöttek az ország különböző pontjairól is.

"Azt tudom mondani, hogy az idei június az elmúlt hat év legjobb júniusa volt. Természetesen ez köszönhető a nagyon jó időnek is. A július és az augusztus a változó időjárás miatt előző évekhez hasonlóan alakul, ellentétben a júniussal, ami sokkal jobb volt." - mondta Danso-Löffler Zita, a Kaposvári Élmény- és Gyógyfürdő ügyvezetője.

A napjainkban zajló Kaposfest is sok látogatót vonz a városba, de számítani lehet arra, hogy például a Miénk a Város, vagy a Mézfesztivál ideje alatt is megnövekszik az érdeklődés a megyeszékhely iránt.

Címkék: idegtenforgalom, turizmus, gazdaság, Kaposvár