A szakemberek az elmúlt év összegzéséről és az idei esztendő teendőiről egy szezonnyitó konferencián pénteken számoltak be a Desedán, a Fekete István Látogatóközpontban. A fórumon elhangzott: tíz éves a Kaposvári Turisztikai Egyesület. Erre az évfordulóra sikerült rekordot is dönteni. 2018-ban Kaposvár és környéke, a Zselic 140 ezer vendégéjszakát könyvelhetett el. Az induláskor ez szám még csak 64 ezer volt.

A 2017-es adatokhoz képest 37 százalékkal növekedett a vendégéjszakák száma és átlagosan csaknem 3 napot töltöttek a turisták Kaposváron és környékén.

Szita Károly polgármester köszöntőjében elmondta, május elején átadják az új Kaposvár Arénát, május végén pedig a versenyuszodát. Ezekkel elindulhat a sportturizmus fellendítése is a megyeszékhelyen. Szita Károly azt is bejelentette, az ehhez szükséges szálláshely-bővítés tervezése is elkezdődik.

Emellett tavasszal várható a Deseda kemping kétmilliárd forintos fejlesztésének kivitelezésére is a közbeszerzési kiírás. A Deseda tó vízminőségének javítására pedig a szakemberek most keresik a lehetőséget.

Címkék: vendég, zselic, idegenforgalom, rekord, turizmus, gazdaság, Kaposvár