Már most is csodálatos a kilátás a Fonyódi magaspartról. A jelenlegi három kilátót több mint 40 ezren látogatják egy szezonban. Most egy újabb egyedit is terveznek. Ez 6-7 méteren keresztül benyúlna szinte a Balaton fölé, egyedülálló panorámával.

A statikusok már dolgoznak ezen.

- Egy ilyen kinyúló kilátót nem nehéz megépíteni kőre, sziklára, de ide a magaspartra ez egy komoly kihívás volt a tervezőknek is és az önkormányzatnak is. A turisztikai ügynökség kilátó fejlesztési projektjének a keretén belül fog megvalósulni. Két hete írtuk alá a szerződést - mondta Hidvégi József, Fonyód polgármestere.

null

A tervek szerint már idén szeptemberben elkezdődnek a munkálatok és a jövő szezonra el is készülhet az új kilátó. Ezek a fejlesztések is a térség turisztikai vonzerejét növelnék. Azonban erre így sem lehet panasza a városnak, hiszen az elmúlt 8 évben folyamatosan nő a náluk töltött vendégéjszakák száma. Ezt segítik a szezont meghosszabbító programok is.

A februári kolbászfesztiválon például több mint 10 ezren vettek részt, de számos nagysikerű rendezvény így a Harcsafesztivál, a Rock vagy a Retro Balaton is népszerűvé teszi a várost. Mindezeken túl most a strandok fejlesztésre is pályáztak Fonyódon.

- Van egy új pályázat amivel a szabad strandokat is fejleszteni tudják, illetve a fonyódi piac tavaly lett fejlesztve. Idén már 3 napos lesz, tehát hétfőn is lesz Fonyódon piac. Érdemes még megemlíteni a kerékpárutat, ami most lázba hozta az embereket - tette hozzá Posza Róbert, a Fonyódi Turisztikai Egyesület elnöke.

A kerékpárút Csisztáig menne, amely régi vágya volt a turistáknak, ráadásul ezzel az elő és az utószezonban is még több embert lehetne megmozgatni.

Címkék: fejlesztések, fonyód, balaton, gazdaság