2014 szeptemberétől egy hatalmas nagy béka is fogadja a desedai látogatóközpontban az érkezőket. A 660 millió forintból felépült létesítmény a tó és a környék élővilágát mutatja be.

A Közép-Európában is egyedülálló Zselici Csillagparkot 2015-ben adták át. Szintén a térségi turizmus szolgálatában.

Időszerűen összességében mintegy tíz milliárd forint értékben történtek, illetve kezdődnek el turisztika fejlesztések a térségben - mondta el egy mai sajtótájékoztatón a térség országgyűlési képviselője.

null

Gelencsér Attila megemlítette a tíz települést érintő kerékpárút beruházást a Zselicben, a Hajmási Szabadidő Farmot, a desedai kemping kialakítását és a Csokonai fogadó átépítését is.

Somogyban tavaly 50 százalékkal több vendégforgalmat regisztráltak 2010-hez képest. A leglátogatottabb a Balaton térsége, ahol 360 milliárd forintnyi beruházás valósul meg a közeljövőben. Emellett egy közös arculatot is kialakíthatnak az érintettek.

null


- Egymilliárd forintot bocsájtott Magyarország kormánya a térség rendelkezésére, amelyből meg kell alkotnunk a Balaton márkát. Szükséges lesz arra, hogy konszenzusra jussanak azok a szolgáltatók, a helyi politikusok, a helyi turisztikai szereplők abban, hogy mi a Balaton, mi a Balaton víziója, mi a Balaton arculata - mondta dr. Guller Zoltán.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója hozzátette, megváltoztak a turisztikai szokások is. Mint fogalmazott, ma már mindenki, minél több élményt szeretne, minél rövidebb idő alatt, minél kisebb erőfeszítéssel begyűjteni.

Címkék: Magyar Turisztikai Ügynökség, somogy megye, turizmus, balaton, gazdaság, kaposvár