Kádas Áron október óta dolgozik egy raklapok, csapágyak és fűrészáruk nagykereskedelmével foglalkozó cég belvárosi irodájában. Elhelyezkedését a kaposvári foglalkoztatási paktum segítette, akárcsak 130 másik emberét augusztus óta.

"Nekem és a többi munkavállalónak is, aki a programon keresztül tud elhelyezkedni ez egy jó lehetőség, hiszen egy teljesen új szakmai tudást tudunk megszerezni. És ez jól működik, és a munkavállalók rendszeresen elsajátítják a tudást, akkor ugye nyilván a támogatási ciklus vége után az elhelyezkedés is megvalósul." - mondta el Kádas Áron, műszaki beszerző.

foglalkoztatás

Ez az érdeke a cégeknek és ez a célja a paktumnak is. Éppen ezért foglalkoztatási szakemberek igyekeznek összehangolni a munkavállalói igényeket és a munkaerőpiaci lehetőségeket. A munkaadókat ráadásul különféle bértámogatások és szolgáltatások is segítik.

Zsille Linda, a Cserenda Hungary Zrt. cégvezetője elárulta, hogy mindegyik hatalmas nagy segítség bér- és járulék szempontjából, fizetes szempontjából, és emellett ennyi idő alatt kiderül, hogy az alkamazott beváltja-e az ígéreteket.

A kaposvári foglalkozattási paktum fontos elemei a képzések. Ezek jövő évi jegyzékét a Nemzetgazdasági Minisztérium hagyja jóvá.

vállalkozás szabó fogaskerék

"Lehetnek OKJ-s szakmai képzések vagy részszakképesítések, de vannak kompetenciafejlesztő vagy éppen csak egy betanítóképzés, ami igazából arra tökéletesen elegendő, hogy a munkavállaló munkába tudjon lépni és azt követően azt látjuk egyébként, hogy a legtöbb munkáltató az adott munkakörre speciális képzéseket igényelne." - tette hozzá Szabó Zoltán, Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az augusztus óta elhelyezkedettek többsége egyébként a gépipar, a kereskedelem, a logisztika és az ügyintézés területén talált munkát. A program a városban négy év alatt 1,2 milliárd forintból több mint 800 embert juttathat álláshoz.

Címkék: paktum, foglalkoztatás, álláskereső, Kaposvár, gazdaság