A Strabag Építő Kft., Strabag AG és a Soltút Kft. alkotta konzorcium kivitelezésében az első ütemben 33,2 km hosszon négysávos gyorsút épül, mely autóúttá fejleszthető. Az autósok 2019 őszétől 110 km/h sebességgel használhatják az új R67-es ezen szakaszát.


Fotó: Magyar ÉpítőkFotó: Magyar ÉpítőkFotó: Magyar ÉpítőkFotó: Magyar Építők
Fotó: Magyar Építők
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A fejlesztésnek köszönhetően Kaposvár bekapcsolódik az ország gyorsforgalmi hálózatába. A beruházást követően a menetidő közel 10 perccel csökken a megyeszékhely és az M7-es autópálya között a beruházó NIF Zrt. korábbi tájékoztatása szerint.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere elmondta, hogy a kétszer kétsávos gyorsforgalmi út "felér egy lottó ötössel", új időszámítás kezdődik a város és környékének életében. Erősödni fog a helyi gazdaság és közelebb jutnak ahhoz a célhoz, hogy mindenki dolgozhasson, aki akar, egyre több befektető érkezzen a megyébe, a termékek és szolgáltatások árai kedvezőbbek legyenek az itt élők számára - fogalmazott.

Megjegyezte, hogy már az útépítés hírére jelentősen nőtt a befektetői érdeklődés a somogyi megyeszékhely iránt, ez optimizmusra ad okot.

null

Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte, hogy a három ütemben megvalósuló beruházás több mint 130 milliárd forintba kerül majd, amelyet a magyar kormány finanszíroz.

Kiemelte: a kormány fontosnak tartja a gyorsforgalmi-úthálózat fejlesztését, ezt mutatja az is, hogy míg 2015-ben 1500 kilométernyi gyorsforgalmi út volt Magyarországon, a jelenleg is zajló programnak köszönhetően ez 900 kilométerrel bővül néhány éven belül.

Az R67-es egyik, Kaposvár felé vezető szakaszán 500 méter hosszan megvalósul Magyarországon az első akusztikus aszfaltja is.

Nézzék meg az alapkőletételről készült tudósításunkat!

Új nyomvonal is épül

Az R67-es Somogyaszaló, Mernye, Mernyeszentmiklós, Vadépuszta és Somogybabod településeket új nyomvonalon kerüli el, a települések közötti szakaszokon pedig részben a meglévő 67-es főutat építik át gyorsúttá, illetve jelentős hosszon új szakaszok épülnek.

A fejlesztés keretében összesen három körforgalom, három különszintű csomópont, három különszintű átvezetés, egy vadátjáró épül meg.

Címkék: r67, somogybabod, alapkő, út, gazdaság, kaposvár