Egy 2 szobás lakásért már akár 10 -12 millió forintot is elkérhetnek az eladók. Az ingatlanközvetítők szerint a legtöbben a felújított tégla és panel lakásokat keresik.

A kaposvári kórházhoz közeli, 70 négyzetméteres lakás jelenleg 23 millió forintba kerül. Mivel teljesen felújított, akár azonnal be is költözhető.

Az ingatlanközvetítők szerint az ehhez hasonló újszerű lakásokra és a kissebbekre a legnagyobb a kereslet.

- Jelentős mozgás, ha úgy nézzük inkább a lakások iránt van. Ha ezt is felbontjuk, akkor a kisebb lakások azok, amelyek jobbára kelendőbbek. Értéknagyságban olyan 10-12 millió forintba kerülnek azok, amelyeket nagyon könnyű eladni a piacon - mondta Boldizsár Balázs, a Boldingatlan Kft. tulajdonosa.

A lakásárak az elmúlt egy évben jelentősen megemelkedtek. Míg korábban egy 50 négyzetméteres lakáshoz 7 millió forintért hozzá lehetett jutni Kaposváron, most inább 9-10 millióért. A szakemberek szerint az áremelkedés az ingatlanpiacot is élénkíti.

- A hírdetési árak nagyon megemelkedtek, az eladási áraknál viszont nincs akkora ugrás, de azért ott is érezhető emelkedés az előző évekhez képest - tette hozzá Gócza Zsuzsanna, az Otthon Centrum Kaposvár irodavezetője.

Hozzátette: a Családok Otthonteremtési Kedvezményére is egyre nagyobb az érdeklődés. A családosok, ha tehetik nagyobb lakásba költöznek ennek segítségével. Ráadásul most nagyon kedvező forint alapú hitelekhez is hozzá lehet jutni.

Az ingatlanközvetítők azt mondják: a családi házakra jelenleg most kisebb a kereslet.

Címkék: árak, emelkedés, ingatlan, gazdaság, kaposvár