A csütörtöki volt az utolsó átlagos nyárvégi hétköznap. Pénteken ugyanis megkezdődik az iskola, így városszerte hatalmas forgalomra kell számítani reggel.

A Németh István Program részeként ugyanakkor tovább folytatódnak a városban az út- és járdafelújítások, illetve a csatorna- és a távhőrendszer fejlesztési munkálatai is. Így például az Ezredév utcába továbbra is tilos behajtani. A Bajcsy-Zsilinszky utcában, valamint a Németh István fasorban az útépítési munkálatok miatt, a Fő utca 52 és 56 szám között pedig a távhő vezeték építés miatt kell forgalom, illetve parkolás korlátozásra számítani.

Kaposvár közgyűlése tavaly novemberben fogadta el azt a javaslatot, amely szerint azoknak a szülőknek, akik bölcsődébe, óvodába, illetve alsó tagozaton iskolába hozzák vagy viszik gyermeküket kedvezményes a parkolás. Pontosabban az intézmények előtti várakozás reggel fél nyolc és kilenc óra, valamint délután fél három és öt óra között. A kedvezményt iskolalátogatási igazolással és egy erre a célra kiállított, éves bérlettel lehet igénybe venni. Ez ezer forintba kerül.

- Már a tavaly is kellő információt kaptak a lakosok, így több mint két tucat igénylő jelent meg nálunk. Idén több mint százan igényelték ezt a kedvezményes, kölyökbérletet, ami az általános iskola negyedik osztályáig lehetőséget biztosít a közeli hozzátartozóknak, hogy a gyermeküket el tudják vinni az oktatási intézményekbe - mondta a Kaposvári Városgondnokság vezetője, Herczeg Attila.

A Kaposvári Közlekedési Zrt. járatain péntektől lép életbe az őszi menetrend. Ez azt jelenti, hogy a városi buszok 27 vonalán most jóval több busz közlekedik munkanapokon, mint nyáron.

- Ez a nyári menetrendhez képest körülbelül 30 százalékos járatszám növekedést jelent munkanapokon. 842 járat fog közlekedni minden egyes munkanapon mostantól a városban - foglalta össze a Kaposvári Közlekedési Zrt. termelési vezetője, Király István.

Szeptember elsején újra indul az iskolarendőr program is. Az egyenruhások munkáját ezúttal is a polgárőrök segítik majd.

Címkék: forgalom, közlekedés, iskola, gazdaság