Többek között a kaposmérői templomot sem kímélte a péntek esti vihar. A 110-120 kilométer per órás orkán erejű szél a tetőszerkezetet rongálta meg.

A viharos szél Kaposvár térségében is hatalmas károkat okozott: fákat csavart ki, ágak szakadtak a a fák alatt álló autókra, a kaposújlaki reptéren pedig egy helikopter is felborult.

A biztósítókat leginkább Kaposfő és Marcali térségéből hívják ezekben a napokban, itt a legnagyobb a viharkár. Több házból villámcsapást is jelentettek. A szakemberek azt ígérik, mindenhova odaérnek, de türelmet kérnek az ügyfelektől.

- Két munkanapon belül jelezni kell a biztosítók, vagy a brókerek felé a kárt és mi utána ezeket intézzük. Általában 5 napon belül kimennek a kárszakértők, de már most felhívták a figyelmünket, hogy kérjük meg az ügyfeleinket a türelemre, mert rengeteg a káresemény - tette hozzá Szabó Károly, a Somogy Bróker Biztosítási Alkusz Kft. területi igazgatója.

A megyei katasztrófavédők ugyanakkor nemcsak a pénteki, hanem a vasárnapi vihar miatt is akadt dolguk: még hétfőn is tucatnyi helyszínen intézkedtek.

Címkék: biztosító, somogy megye, vihar, kaposvár, gazdaság