Kaposvár évtizedes terve valósul meg rövidesen. Közvetlen, gyorsforgalmi kapcsolata lesz ugyanis a somogy megyeszékhelynek az M7-es autópályával. A kivitelezés közbeszerzési eljárása mára sikeresen lezajlott, hamarosan a vonatkozó szerződéseket is megkötik.

"Ez az út két ütemben fog megépülni. Először a Kaposfüred-Látrány közötti szakasz, a településeket elkerülve négynyomúsítása következik és a legvégén a már meglevő két elkerülő, a látrányi, illetve a Kaposfüred-Kaposvár közötti 2X1 sáv mellé még két sávot tesznek" - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

"Kaposvár felől nyugati irányban kerüli el a gyorsút Mernyét, itt a somogygeszti úton egy híd lesz, hogy Geszti felé el tudjanak menni az autók. Majd akadálymentesen megyünk tovább egészen Mernyeszentmiklósig, ahol egy nagy körforgalom kialakításával tovább tudunk haladni a Balaton irányába" - mutatta az útvonalat a mernyei polgármester, Kisfalusi András.

A 67-es kivitelezéséhez kapcsolódóan Mernyeszentmiklós és Somogybabod között a gyorsúttal párhuzamosan egy új összekötő út épül 11 km hosszan, felhasználva a már meglévő átkelési szakaszokat. Az útvonalon jelentős mezőgazdasági termelés folyik, ezért a traktoroknak, valamint a kerékpárosoknak egy aszfalt burkolatú szervízutat alakítanak ki. 12 szintbeni, különböző szintű, átvezető, fel- és lehajtást biztosító csomópontot is építenek.

"Az útszakasz a formabontó aszfaltrésszel várhatóan 2019-re készül el hazai és uniós források felhasználásával 65 és fél milliárd forintból fog megvalósulni. A kivitelező várhatóan nyár elején meg tudja kezdeni a munkálatokat" - mondta a Nemzeti Infratstruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója, Karcagi Orsolya.

A kivitelezői szerződésről napokon belül megszületik a kormánydöntés - mondta el nemrég Gelencsér Attila országgyűlési képviselő. Ezenkívül még néhány kisajátítási eljárást kell végrehajtani az út nyomvonalán. A kivitelezéshez tartozó tervezési munkálatok és a régészeti feltárások után kezdődhet meg a tényleg munka.

Címkék: r67, strabag, zenélő, republic, felújítás, 67-es, út, gazdaság