A CNC gép kezelését tanulta ottjártunkkor Papp Dávid egy nagyatádi üzemcsarnokban. Tervei szerint, ha befejezi a szakképzőt, szívesen el is helyezkdene a cégnél.

"Azért választottam ezt a szakmát, mert ez egy hiányszakma,s keresett, jó fizetési lehetőségek vannak. A cégen belül sok tapasztalatot szereztem a szerszámgyártásban és remélem később el tudok majd itt helyezkedni" - tette hozzá Papp Dávid.

null

A szerszámelemeket gyártó vállalkozás 10 éve foglalkozik szakképzéssel a helyi középiskolára építve. Jelenleg 30-40 diákot képeznek tanulószerződéssel. Egy új támogatásnak köszönhetően azonban csaknem 300 millió forintból most akár 120 fiatal gépipari képzését is felvállalnák.

Mivel a cég folyamatosan fejlődik, egyre nagyobb szükségük van a jó szakemberekre. A képzéssel nem titkolt céljuk, hogy a saját munkaerőigényeiket is kielégítsék.

"CNC gépkezelőkre, technikusokra és kemes mérnökökre van szükségünk első sorban és ebben a két irányban folytatjuk a duális képzést. Az egyik a középiskolai szint egyészen a technikus képzésig. A másik a mérnök képzés ahol több egyetemmel, műszaki egyetemmel vagyunk kapcsolatban" - mondta Büttner Tamás, a Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

null

A tervek szerint a jövőben ezt a tanműhelyt bővítenék ki 1600 négyzetméteresre. Itt a legmodernebb gépek és felszerelések biztosítanák a korszerű oktatást. A gépipari szakmákon kívül, villanyszerelőket és hegesztőket is tanítanának.

A cég a jövőben a tehetséges diákoknak munkát is biztosítana, hiszen az itt dolgozó szakemberek átlagéletkora magas, így sokan mennek nyugdíjba a következő években.

Címkék: büttner, továbbképzés, fiatalok, fejlesztés, gazdaság