Gitárkíséret mellett dalokon keresztül próbálja a kicsiket megismertetni az angol nyelvvel Zvara Dóra. A kétgyerekes édesanya három éve kezdett vállalkozásba.

- Felnőtteket tanítottam mielőtt elmentem gyedre. AZ alapítványi iskola pedig közben megszűnt. Mivel a gyerekek mellett elkezdtem otthon angolozni, mondókáztunk, énekeltünk és nagyon megtetszett ez a dolog - mondta a Dora’s House vezetője, Zvara Dóra.

Dórához hasonlóan sok édesanya vállalkozóként térne vissza a munkaerőpiacra. Egy, a hétvégén rendezett kaposvári fórumon hasznos információkkal és jó tanácsokkal váreták az érdeklődőket.

- A kormány is támogatja, hogy gyes és gyed mellett munkát vállaljanak az anyukák, ezt az online világ segítségével viszonylag könnyen meg lehet tenni, ha az ember tudja mi hogyan kell az induláshoz, mik a szükséges lépések, hogy ez hivatalosan is tudjon működni - mondta a Kaposvárimami Közhasznú Egyesület elnöke, Patakné Csordás Gyöngyvér.

A tapasztalatok szerint sok anyuka legszívesebben olyan tevékenységbe kezdene, amelyet otthonról, akár online is tud végezni.

- Sok édesanya szeret otthon alkotni, ezek a tevékenységek gyerekekhez kötődnek, ágyneműket, figurákat, vagy ékszereket készítenek. A másik ha az anyukának van egy alapszakmája, például könyvelő, adótanácsadó. ÉS erre építve próbál egy online vállalkozást létrehozni - szögezte le az Imami Egyesület elnöke, Gellén Nóra.

Az információs napon elhangzott, hogy a szülők munkavállalását a különféle munkahelyvédelmi programok, illetve családtámogatási kedveznények is segítik.

Címkék: imami, kismama, vállalkozás, gazdaság