Eszerint mostantól az eddig megszokottaknál korábban el lehet kezdeni a horgászatot és tovább is lehet a vízparton maradni. Bővült az éjszaki horgászat lehetősége, sőt néhány olyan területen is lehet már pecázni, ahol eddig tilos volt. A változtatások következményeit a város egy év múlva értékeli fogja majd.

- Abban bízom, hogyha több horgászt engedünk a tópartra, akkor több szem figyel, ezáltal a rend és a biztonság is növekszikés kevesebb lesz a rapsic is a Desedán - mondta Kaposvár alpolgármestere, Borhi Zsombor.

Így néz ki a változás a közgyűlési előterjesztés szerint:

A Deseda tó és környékének a horgászrendjére vonatkozóan jelenleg a Deseda tó és környékének használatáról és védelméről szóló 53/1993. (XII.15.) önkormányzati rendelet szabályozása alapján a horgászat nyári időszámítás ideje alatt 5.00 órától 22.00 óráig-, téli időszámítás ideje alatt 7.00 órától 17.00 óráig engedélyezett.

Éjszakai horgászat egész évben tilos, kivéve június 1 - szeptember 30. között péntek és szombat éjjel a kaposfüredi szőlőhegy alatti partszakaszon a csónakkikötőtől északra, a szőlőhegy északi vonaláig bezárólag, délre a Dögkúti-öbölig, valamint a keleti parton a strand északi vége és a csónakház között.

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatához a Deseda Horgász Egyesület tagjai részéről jelzés érkezett melyben kérték, hogy az éjszakai horgászati rendet, illetőleg a tevékenység végzéséhez engedélyezett partszakaszt vizsgáljuk felül. Az Egyesület vezetőségével történt egyeztetést követően indokoltnak látjuk a Deseda tavon az éjszakai horgászat szabályozásának módosítását az alábbiak szerint:

Éjszakai horgászat kizárólag az alábbi időtartam alatt engedélyezett:

- június 1 - augusztus 31 -ig a hét minden napján,
- szeptember 1 - október 31 -ig pénteken és szombaton.

Az éjszakai horgászatra kijelölt területek a kaposfüredi szőlőhegy alatti partszakaszon a csónakkikötőtől északra, a 67-es útig bezárólag, illetőleg a Joker öbölben. A toponári oldalon a strand északi vége és a csónakház között, valamint a zártkertek végétől az öbölben lévő hídig.

Javasoljuk, hogy a horgászat az előző bekezdésben meghatározott területen kívül a nyári időszámítás ideje alatt 5.00 órától 24.00 óráig-, téli időszámítás ideje alatt 6.00 órától 19.00 óráig legyen engedélyezett.

Címkék: deseda, horgász, változás, gazdaság