Az utolsó simításokat végzik ezek a Nádasdi utcai hulladéklerakón. Egy a tájba illeszkedő dombot alakítanak ki, és erre rakják majd a szigetelőréteget, amely megfelel az uniós előírásoknak. Erre azért van szükség, hogy a szennyeződések ne kerülhessenek a környezetbe. 

- Akkor fogjuk igazán lezárni, ha a rekultivációval elkészülünk. Ez a projekt akkor brutto 9,2 milliárd forintos projekt lesz. Ebbe benne van az az 52 másik lerakó is amit december 15-ig befejezünk - mondta a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás vezetője, Kovács Katalin.

A kaposvárin kívül még 51 hasonló szemétdombot tüntetnek el. A megfelelő szigetelés után növényzettel borítják be. A költségeket teljes egészében az unió állja, az önkormányzatoknak nem kellett anyagilag hozzájárulni a munkákhoz.  

A kaposváriak és a körbnyékbeliek csaknem 50 éven keresztül hordták a szemetüket a Nádasdi utcai lerakóba. Eddig négy szemétdombot sikerült az előírásoknak megfelelően szigetelni, ha elkészül az ötödik is, végleg bezárhat a régi lerakó, még idén. 

 

Címkék: lerakó, hulladék, kaposvár, gazdaság