- 165 millió forintból idén 2 orvosi rendelő válik korszerűvé, a 70-es években épült Rét utcai és a Béke utcai - jelentette be Szita Károly pénteken a Rét utcai rendelőben. Ez ugyanis a pincétől a padlásig teljes egészében megújul 104 millió forintból, 60 milliós uniós támogatással. 

Ez a legnagyobb orvosi körzet, a Rét utcában rendelő orvosok 15 ezer ember ellátásáért felelnek, ezért nagyon várják már a megújult rendelőt, s várhatóan a fejlesztéshez igazodva ők is korszerűsítik műszereiket.

A Béke utca 31. szám alatti rendelő renoválása 61 millió forintba kerül, melyhez az unió szintén 60 millió forintot adott.

null

A polgármester hangsúlyozta azt is, hogy ezeken kívül is folytatódik a rendelők felújítása. A területi operatív program keretében Kaposvárra érkező pénzből 500 millió forintot szán a megyeszékhely a további korszerűsítésekre.

A két rendelő felújítása július 15-én kezdődik és a tervek szerint kora ősszel már visszaköltözhetnek az orvosok. A felújítás ideje alatt az Ezredév utcában rendelnek majd.

 

 

Címkék: rendelő, szita, felújítás, gazdaság