Hendlein Roland eddig főként a kosárpályán csillogtatta tudását, ezentúl pedig az általa készített kávékülönlegességeket is megkóstolhatják majd a szurkolók. A csapatkapitány egy a fiatalokat támogató programnak köszönhetően válthatta valóra régi álmát.

- Véleményem szerint ez nagyon jó kezdeményezés volt, és én is ezzel az egésszel kezdtem el foglalkozni és ez nagy álmom volt, hogy felhúzzak egy ilyen kisebb bisztrót, ide Kaposvárra. Remélem, hogy lesz rá kereslet és ki tudom szolgálni itt a kaposvári polgárokat - mondta Hendlein Roland.

Kaposvár önkormányzata egy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy hat belvárosi üzletet jelképes, havi 100 forint/négyzetméter áron ad ki 35 év alatti vállalkozóknak. Ennek köszönhetően eltűntek az üres kirakatok a város sétálóutcájáról, és a fiatalok is kiugrási lehetőséghez jutottak.

- Abban hiszünk, hogy nem jövőt kell nekik ígérni, hanem lehetőséget, és ezt a lehetőséget megkapták azzal és meg is érdemlik, hogy 100ft/négyzetméter áron az önkormányzattól bérelhetnek, és gyakorlatilag elkelnek ezzel az akcióval a kaposvári belvárosi helyiségek. Mindenhol árusít már valaki, valamit - tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Az önkormányzat további három üzlethelyiségre várja a fiatal vállalkozók jelentkezését.

Címkék: üzlethelyiség, Hendlein Roland, kávézó, Szita Károly, gazdaság