A város 10 milliárdos vagyon növekedése beruházásokból, cégekben szerzett részesedésekből és ingatlanvásárlásból tevődik össze. Kaposvár igyekezett előre menekülni a válságában, így sikerült megépíteni egyebek mellett az Együd Kulturális Központot, elkészült a belváros rehabilitációja, valamint a fürdőberuházás. Az önkormányzat növelte tulajdonát a közszolgáltató cégekben és részesedést szerzett a Kométában is. A jövőben a középtávú tervek között szerepel további turisztikai fejlesztés, foglalkoztatottság növelése és az energiafüggőség csökkentése.

- Felmerül a napkollektorok, a napelemek használata, egy ilyen napenergia park ötlete is felmerülhet, de felmerülhet ilyen szempontból a zöldenergia, a biomassza, a biogáz fejlesztése - mondta a Kaposvári Városfejlesztési Nkft. ügyvezetője, Szabó Zoltán.

Az idén indult uniós költségvetési ciklusban nagy hangsúlyt fektetnek az energetikai beruházások támogatására. A turizmusfejlesztés a foglalkoztatottságot növelheti. Ez összhangban van a város ez irányú terveivel, miszerint 2020-ig el akarják érni, hogy aki dolgozni akar, munkához juthasson Kaposváron.

A teljes beszélgetést alább is megnézhetik:

Címkék: válság, vagyon, gazdaság, kaposvár