virsli


A süldő malacokból fogyott a legtöbb a nagy piacon ma délelőtt. A hétfői szünnap ellenére sokan jöttek és vették itt meg a sziveszterre valót. Volt olyan üzlet, ahol már délelőtt eladták a 150 kiló virslit.

A húsboltok többsége felkészült a rohamra és 10-szer többet rendelt virsliből. Azt mondják az olcsóbbat és a drágábbat is egyaránt vették ma.

- Viszik mind a két fajtát, a debrecenit is viszik. Az olcsóbbat a drágábbat. Most fogy mindegyik hála Istennek -  Toronyi László, hentes.

A felmérések szernt az éves virsli mennyiség ötödét ilyenkor fogyasztják az emberek. És pezsgőből is többszörösét veszik szilveszter előtt. A kereskedők tapasztalatai szerint pezsgőből az édeset szeretik legjobban a vásárlók.

- Majorannás, borsos fokhagymás páclében pácoljuk kb. egy napon keresztül. majd fóliával lefedve másfél óra alatt készre sütjük - Csiga Krisztián, szakács.

Ezt pedig már az egyik somogyi étterem konyhájában hallottuk. A malacot már bepácolták, hogy holnap frissen süssék ki a vendégeknek. Kiskorpádon például 60 féle ételt szolgálnak fel az óévbúcsúztató partin.  

- A hidegkonyhától elkezdve a pörköltön át a töltött káposztától a sütemények. Mindent mi csinálunk, helyben készül és éjfékor pedig több mint 10 féle étel. Hagyományos kemecében sült malac. Párolt káposztával, lencsesaláta kocsonyát főzünk korhely leves - Takács Zoltán, tulajdonos, Villa Courpad.

És természetesen a legtöbb helyen éjfélkor tüzijáték és pezsgő is várja a bulizókat.

Nézzék meg helyszíni videónkat is:

Címkék: boltok, roham, utolsó, szilveszter, 2013, gazdaság