Kaposi Mór Oktató Kórház új bejárat

A beruházással jövő nyárra készülhetnek el. Azt ígérik, az építkezés nem befolyásolja majd az ellátást.

- A legfontosabb része ennek a másfél milliárd forintos forrásnak a kaposvári műtéti tömb rekonstrukciója, ami 2006 óta nem történt meg. Akkor ez a fejlesztési forrás a sors fintora folytán Marcaliba került - mondta a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója, Moizs Mariann.

Most viszont a kaposvári és a marcali kórház egyaránt fejlődni fog, mert Somogyba 2 milliárd 300 milliós egészségfejlesztési forrás jut. 800 millió forintból diagnosztikai központot építenek az egyetem területén. Az újonnan érkező másfélmilliárdból az említett kaposvári műtéti tömböt építik át, és ugyanide új műszereket szereznek be.

A pénz többi részét a marcali kórháznak szánják. Ebből sürgősségi osztályt, és egynapos sebészetet alakítanak ki, ehhez új műszereket is vesznek. Melegítő konyhát hoznak létre, és fejlesztik az informatikai részleget: a kaposvári és a marcali kórház között így gyorsabban cserélhetik ki a betegek leleteit.         

- Nagyságrendileg másfél milliárd forintos beruházás Európai Uniós forrásból, a támogatási szerződés néhány heten belüli megkötése után a közbeszerzési eljárások megindításával folytatódhat - árulta el a Kaposi Mór Oktató Kórház projektmenedzsere, Kisbenedek Gábor.

A kivitelezés a jövő év elején kezdődhet meg, és az építkezés nyárra befejeződhet.

Címkék: mór, kaposi, marcali, kórház, gazdaság, kaposvár