szenna


Két éve még szinte üresen állt a parkoló és csendes volt a szennai gyár környéke. A korábbi üzemeltető még az áramszámlákat sem bírta fizetni, ezért a szolgáltató kikötötte a villanyt. 2011 nyarán csődölt be a cég. A dolgozóknak több havi fizetéssel maradtak adósak.

Most gőzerővel gyártják a palackokat a szennai üzemben. Csaknem egy éve új tulajdonos üzemelteti a gyárat. 142-en dolgoznak itt. Ebből 60-an kaposváriak.

- Nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy az előző esztendő ezen időszakához képest 662 fővel kevesebb a munkanélküli Kaposváron. Ez egy óriási eredmény és ebben a gyártelep is kivette a részét - mondta el Szita Károly.

A vállalat évente 150 millió palackot gyárt majd itt. A bővüléssel pedig újabb munkahelyeket is teremtenek.

- 155 főre tervezzük, hogy ebben az évben ennyi dolgozónk lesz a 142 helyett. A jövőben a következő 3-4 évben 600 főre fog bővülni - tette hozzá Mérész Attila, az Ardagh Aluminium Packaging Hungary Kft. gyárigazgatója.

A termékek az európai piacra kerülnek, az összes élelmiszer és kozmetikai világmárka tőlük vásárolja az alumínium palackokat. Piacvezetők az Európai Unióban.

Címkék: pack, palack, gyár, szenna, gazdaság