mosoda

A kecskeméti székhelyű Hófehér Textilservice Kft. 350 milliós fejlesztést hajtott végre Kaposváron, méghozzá a Kaposi Mór Oktató Kórház területén.

A cég az elavult mosodát újítatta fel, ami így nagy kapacitással képes a térség egészségügyi és turisztikai intézményeinek mosodai ellátására, és új munkahelyek teremtésére is a térségben.

A Hófehér Textilservice Kft. fejlesztési igazgatójától, Puskás Róbert megtudtuk: a Kaposi Mór Oktató Kórházzal tavaly kötöttek hosszú távú szerződést, amelynek keretében az évek óta működésképtelen, kihasználatlan kórházi mosodát építészetileg, gépészetileg és mosodatechnológiailag teljesen felújították, s ezt követően üzemeltetik. Az üzem műszakonként 5,5 tonna szennyes mosásához elegendő kapacitással rendelkezik, mely többszöröse az intézmény 1,1 tonna műszakonkénti szükségletének.

E kaposvári beruházás saját erőből valósult meg, munkahelyeket teremtett, ráadásul energiatakarékos megoldásokat tart szem előtt, ez minden szempontból rendkívül értékesnek tekinthető – mondta Horváth Attila Imre Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár. Hozzátette: - a kormány programjában kiemelt helyen szerepel a gazdaság élénkítése, az energiahatékonyság növelése. A következő években mintegy 7300 milliárd forint európai uniós fejlesztési forrás érkezhet Magyarországra a kohéziós és a strukturális alapokból.

Az üzem minden nagy energiafogyasztóját maradékenergia-visszanyerő berendezéssel szereltek fel, az így megtakarított energiát technológiai – használati – víz fűtésére használják. Ezzel jelentősen nő az üzem költséghatékonysága, s a környezetterhelés is nagymértékben csökken. A mosoda helyi lakosoknak ad majd munkát, a kapacitás bővülésével hamarosan több mint negyven új munkahelyet ad a cég.

kórház mosoda

Címkék: oktató, mór, mosoda, kaposi, kórház, gazdaság