Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból falumegújításra és -fejlesztésére a "Göllei Nő a Faluért Egyesület" jutott forráshoz. A LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével a 2012-től igénybe vehető támogatási jogcímre benyújtott pályázat 26.590.799 forintot ér. Ez vissza nem térítendő támogatás, ami a Civil ház felújítására fordítható.

A tervezett felújítás megvalósításával egy műszakilag korszerűbb, gazdaságosabban üzemeltethető épületet alakul ki, amely már meg tud felelni a vele szemben támasztott elvárásoknak és a falu igazi közösségépítő színterévé válhat - sommázta a fejlesztés lényegét egy közleményben az egyesület elnöke.

Kovács Ernőné hozzátette: a beruházás során az épületet kívül és belül egyaránt renoválni fogják és az épület teljes tetőszerkezete is megújul. Új korszerű, hőszigetelt fa nyílászárókat építenek be. A parketta felújítása, a csempeburkolat helyére kerülő falszárító vakolat, valamint az épület előti és melletti térburkolat készítése nem csak esztétikailag, hanem funkcionálisan is növeli majd az épület értékét és használhatóságát.

A munkák elvégzését a közbeszerzési eljárás során az EMBERFIA Kft nyerte el.


Címkék: leader, gölle, fejleszt, ház, közösség, gazdaság