A képre kattintva megnézheti, hova fordulhat dohányért július elsejétől (az adatbázis folyamatosan frissül, ehhez azonban az önök segítségét is kérjuk. Részletek alább!):

trafik

Az alábbi képre kattintva pedig eljuthat a hivatalos dohányboltkeresőhöz:


OK trafik MTI Mészáros János OK


Július elsejével életbe lép az úgynevezett trafik-törvény. Ennek értelmében csak a kijelölt helyeken vásárolhatunk cigarettát. A dohányosok így búcsút inthetnek az eddig jól megszokott törzshelyeiknek. Sokáig az is kérdéses volt, hogy Somogyban hol, és hány darab nemzeti dohánybolt nyílik, de a NAV tájékoztatása szerint végül első körben 103 trafik kapta meg az engedélyt a júliusi nyitásra. Azt azonban pontosan nem tudni hogy Kaposváron hol nyílik dohánybolt, így várjuk kedves olvasóink segítségét!

Néhány helyszín, amit Önök fotóztak és amiről úgy tudni, hogy trafik lesz ott:

Fő utca

trafik fo utca


Teleki utca

teleki trafik

Tesco

trafik tesco

Honvéd utca - Garázs

honvéd garázs

Honvéd utcai - Arany János téri "éjjel-nappali" mellett

honvéd éjjel


Berzsenyi utca, a patika mellett

trafik berzsenyi patika


Berzsenyi utca, szemben az OBI-val, az autómosó mellett

trafik berzsenyi obi

Toponár, Anita presszó helyén

 

toponár anita

Fő utca, CBA

trafik

 

Egyik olvasónk azt írta, hogy Toponáron a Mobil Petrol benzinkút közelében is lesz Nemzeti Dohánybolt, de fotót nem küldött. A listánk amúgy is elég foghíjas még, szóval amennyiben látnak a városban most nyíló trafikot, örökítsék meg nekünk fotóval, küldjék be a pontos címet, és mi elkészítjük önöknek Kaposvár dohánytérképét! Az infókat várjuk az info(kukac)kapos.hu-ra vagy a KaposPont Facebook oldalára.

Friss infók a témában: országszerte 4525 dohánytermék-kiskereskedelmi engedély iránti kérelem érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és pénzügyőri igazgatóságaihoz, és 3021 engedélyt adtak ki - közölte a NAV kedden az MTI kérdésére.

A július 1-jétől megnyíló nemzeti dohányboltok ugyanis csak vámhatósági engedély birtokában kezdhetnek működni.

A NAV minden esetben végez helyszíni szemlét, mert csak így ellenőrizhető a jogszabályban foglalt feltételek megléte. Eddigi tapasztalatok szerint elenyésző számban fordult elő, hogy a kérelmező nem tett eleget valamelyik kötelezettségnek, vagy nem felelt meg a törvény előírásainak, így elutasították kérelmét - tájékoztatott írásos válaszában a hatóság.

A trafikok működésének megkezdésével kapcsolatban a NAV arra is felhívta a figyelmet: a múlt héten módosította a kormány az adóhivatallal online adatkapcsolatra képes pénztárgépek bevezetésének ütemezéséről szóló februári határozatot. A módosítás értelmében az elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos pénztárgépeket augusztus 31-éig lehet használni. (A határidő a februári kormányhatározat szerint június 30-a volt.)

pénztárgép


Ha a nemzeti dohánybolt üzemeltetőjének már van pénztárgépe, ami nem rendelkezik elektronikus naplóval, úgy azt tovább használhatja augusztus 31-éig. Ha rendelkezik elektronikus naplóval a pénztárgép, akkor az december 31-éig használható, vagyis a meglévő pénztárgéppel megnyitható a nemzeti dohánybolt - közölte a NAV.

Ha az üzemeltetőnek nincs pénztárgépe, akkor vásárolhat - akár használtan is -, vagy bérelhet. Ebben az esetben is le kell majd cserélni az elektronikus naplóval nem rendelkezőket augusztus 31-éig, az elektronikus naplóval rendelkezőket pedig december 31-éig.

Akik a vásárlás mellett döntenek, azok az online pénztárgépre átállásnál maximum öt pénztárgép lecseréléséhez pénztárgépenként 50 ezer forintos állami támogatást kaphatnak, ha annak egyéb jogszabályi feltételei is adottak. Igaz, a KISOSZ azt szeretné, ha a mikro- és családi vállalkozások kasszacseréjének költségeit a kormányzat teljes egészében átvállalná. Emiatt lényeges, hogy minden adóalany a saját, illetve üzlete igényeihez illeszkedő megoldást és pénztárgépet válasszon, mind az átmeneti, mind pedig az online pénztárgép esetében - közölte a NAV.


Nemzeti Dohányboltok Kaposváron és környékén nagyobb térképen való megjelenítése

Címkék: vadász, olvasó, trafik, dohány, térkép, pénztárgép, gazdaság