A kaposvári húsipari cég mindig nagy súlyt fektetett arra, hogy a magyar és az olasz húsipar legjobb hagyományait a modern ízlésnek megfelelő termékek előállításában kamatoztassa. A tulajdonos Pedranzini és Ruffini családok generációkra visszamenőleg húsiparral foglalkoznak, az Olaszországban felhalmozott tudást hozták magukkal Magyarországra, amikor megvásárolták a Kaposvári Húsüzemet. Az azóta Kométa márkanéven dolgozó cég menedzsmentjében mára többségben vannak a magyar szakemberek.

Az üzemet a tulajdonosok a legmodernebb eszközökkel szerelték fel, az elmúlt években közel 8 milliárd forintot fektetve a cégbe, de mindig ügyeltek rá, hogy a hagyományos technológiák – mint például az igazi keményfafüstön történő füstölés és a hosszú érlelés – megadják a minőségi készítményeknek azt az elbánást, ami a magyar húsipar kiemelkedő minőségű termékeinek ízeit meghatározza.

„Büszkén fogjuk viselni ezt a kitüntető címet. Úgy gondolom, hogy a díj részben annak szól, hogy a Kométa több mint 500 embernek ad munkát Kaposváron, és mindent elkövet annak érdekében, hogy magyar alapanyagokból dolgozzon” – mondja Giacomo Pedranzini, a cég ügyvezető igazgatója. A sertéshús esetében ez nagy kihívás, mivel Magyarországon lényegesen kevesebb sertést tartunk, mint amennyit elfogyasztunk. Az igazgató hozzáteszi, hogy a Kométa Tunyogmatolcson saját sertéstelepet épített és üzemeltet, az onnan származó évi 30 ezer sertés szinte kizárólag magyar takarmányon nevelkedik.

 

Címkék: top200, kométa, elismerés, magyar, kaposvár, gazdaság