A nemzeti ünnep visszahozza a telet, hiszen szombattól egyre többfelé számíhatunk esőre, és ugyan ekkor még a hőmérséklet enyhe marad, a következő hét lehűlést hoz, havazással. Bár a tél nem tér vissza, tesz egy utolsó próbálkozást, mielőtt átadja a terepet a tavasznak.

Szombaton gyakran bújik felhők mögé a nap, de azért néhány órás napsütésre is számíthatunk. Napközben egyre többfelé ered el az eső, és a szél is megélénkül. A hőmérséklet még 10-15 fok körül alakul, délen ettől kicsivel melegebb is lehet.

Vasárnap hasonló időre számíthatunk, bár többet lesz felhős az ég, emiatt kevesebb napsütésre van kilátás. A hőmérséklet is csökken, már csak 8-15 fok lesz.


Hétfőn tovább romlik a helyzet, mind többfelé lesz eső, zápor, majd havas eső, hózápor. Megerősödik a szél, a csúcshőmérséklet is csak 1-8 fok között alakul.

Kedden sem változik a helyzet, nagyobb a kilátás a havazásra, és az erős szélre, a hőmérő higanyszála lefelé kúszik, éjjel akár mínusz négy fok is lehet, de napközben sem emelkedik 6 fok fölé.

Szerdán és csütörtökön tovább romlik a helyzet, és még inkább lehűl a levegő. A mostani kilátások szerint március 15-én lesz a leghidegebb, valamint a hosszú hétvégén.


Címkék: része, igazi, van, vasárnap, tavasz, gazdaság