Kattintson a képre, és nézze meg milyen lesz a kaposvári program!

 


dsc_0982szerk.jpgdsc_0982szerk.jpgdsc_0982szerk.jpgdsc_0982szerk.jpgdsc_0982szerk.jpgdsc_0982szerk.jpgdsc_0982szerk.jpgdsc_0982szerk.jpgdsc_0982szerk.jpgdsc_0982szerk.jpgdsc_0982szerk.jpgdsc_0982szerk.jpgdsc_0982szerk.jpgdsc_0982szerk.jpgdsc_0982szerk.jpgdsc_0982szerk.jpg
dsc_0982szerk.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Ingyenes wifi is lesz majd a buszokon. A projekt nyitórendezvényét szerda délelőtt tartották a kaposvári Városházán.

A fejlesztés célja egy olyan modern, vonzó közösségi közlekedés megteremtése Kaposváron, amely alternatívát jelenthet a személyautó használattal szemben. A beruházás révén elvárásként fogalmazódott meg, hogy egyre többen vegyék igénybe a korszerű közösségi közlekedést, mint környezetbarát utazási módot, és így hosszú távon élhetőbbé válhasson a város. A közösségi közlekedés minőségének javulása az utasok jelentős részét, összesen 80%-át érinti.

– Mint minden beruházásunk és fejlesztésünk, a közösségi közlekedés fejlesztése is a kaposváriak kényelmét és magas színvonalú szolgáltatás biztosítását szolgálja. – mondta a nyitórendezvényen Tóth István, Kaposvár alpolgármestere.

A projekt várhatóan 2013. július 31-én fejeződik be - tudta meg a KaposPont a Dél- Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségtől.

intelligens buszmegálló dinamikus buszöböl

Kaposvár európai uniós támogatással indít 571 millió forintos közlekedés-fejlesztési programot. A „Kaposvár közösségi közlekedés színvonalának javítása infrastrukturális fejlesztésekkel” című projekt keretében 2 megállópárt, azaz 4 új autóbuszöblöt alakítottak ki a Toponári úton. 40 megállóban normál, 19 megállóban pedig kisebb méretű utasváró létesül, 36 nagy forgalmú megállóhoz pedig 196 db kerékpártámaszt is kihelyeznek.  

A dinamikus utastájékoztató rendszer keretében 41 buszmegállóban napelemes, az autóbuszállomáson pedig 2 nagyméretű elektronikus tájékoztató táblát helyeznek ki. Ezekről minden szükséges információt megtudhatnak majd az utasok: például azt, hogy mik az indulási és érkezési időpontok, melyik járattal hová utazhatnak, melyek az átszállási lehetőségek, sőt GPS koordináták alapján a táblákon olvasható lesz, hogy hány percet kell várni, hogy a busz a megállóhelyre érkezzen. A komplex rendszer jelzi az alacsonypadlós járművek érkezését, amely hasznos információ a mozgáskorlátozottak, idősek és babakocsival utazók számára a megállóhelyeken illetve az autóbuszállomáson is.

- A fejlesztéseknek köszönhetően meglévő járműparkunk (40 db autóbusz) hatékonyabban működhet, s a kiszolgálás az eddigieknél is utasbarátabb lesz – hangsúlyozta a fejlesztések előnyeit a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. vezérigazgatója. Veizer Jánosné szerint a kiszámítható és pontos menetrend segítségével növelni tudják majd a tömegközlekedést igénybevevők számát is.

– Az új fedélzeti számítógépekkel felszerelt helyi autóbuszokon az utasok dinamikus utastájékoztató kijelzőkkel találkozhatnak majd. A forgalomirányítók követhetik a járatok helyzetét a térképen, adatokat kaphatnak a jármű állapotáról és szükség esetén kapcsolatba léphetnek a járművezetővel. A buszok helyzete pedig az interneten is követhető lesz – ismertette a beruházás részleteit Herczeg András, a kivitelező T-Systems Magyarország Zrt. projektvezetője.

A buszok fedélzetén elhelyezett utastájékoztató kijelzőkön hasznos és aktuális járatinformációkat láthatnak majd az utasok. A fedélzeti vizuális tájékoztatást akusztikus elemekkel is kiegészítik, ez főként a fogyatékkal élőknek és az időseknek nyújt segítséget.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.




Címkék: mint félmilliár, dinamikus buszöböl, intelligens buszmegálló, több, Kaposvár, gazdaság