A városban emellett korszerűsítik a már meglévő megállóhelyeket, továbbá dinamikus utas-tájékoztató rendszert alakítanak ki.

A két új Toponári úti buszöböl-pár, azaz a négy új autóbusz öböl kialakítása szeptember közepén kezdődött. A fejlesztésre azért volt szükség. mert az útszakasz egyrészt a városrész gyűjtőútja, másrészt jelentős az átmenő forgalom is. Az út menti megállóhelyek többsége egyébként már régóta öblös kialakítású, ez alól volt kivétel az eddig még szilárd burkolatú peronnal nem rendelkező két Toponári úti buszöböl pár. Ezekhez nyárra váróhelyiséget is építenek. A városban még 59 megállóban épül utasváró.

Ugyanezen projekten belül kiépítésre kerül dinamikus utas-tájékoztató rendszer is, melynek kialakításától azt várják a szakemberek, hogy pontosabb és gyorsabb információkkal tudják ellátni az utasokat. 40 megállóban és 2 pályaudvari helyszínen nagyméretű elektronikus tájékoztató táblákat helyeznek ki. A buszok fedélzetén homlokfali, hátfali és beltéri elektronikus paneleken adnak tájékoztatást. Az új rendszerrel a hallás- és látássérültek is könnyűszerrel tájékozódhatnak a járatok indulásáról, érkezéséről.

Kaposvár „A közösségi közlekedés színvonalának javítását célzó infrastrukturális beruházások támogatása” (DDOP-2009-5.1.2/B-09-2010-0005) című projekt keretében valósítja meg a fejlesztéseket.

Címkék: buszöblök, intelligens, fejlesztés, Toponár, Kaposvár, gazdaság