Terv szerint, még a nyári szezon kezdete előtt befejeződött a barcsi szennyvíztisztító telep felújításának első fázisa. A csaknem két hónapig tartó munkálatok során 150-200 m3 iszapot távolítottak el a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szakemberei az ülepítő medencékből, valamint ellenőrzési és javító munkálatokat végeztek a tisztító műtárgyakon.

A május 10-én zárult sikeres medencetisztítás után, a felújítás második fázisában a levegőztető membránok cseréje, ezzel párhuzamosan pedig az önkormányzat által megrendelt további rekonstrukciós munkálatok is hamarosan megkezdődnek. Az összehangolt intézkedésektől az ország első számú víziközmű-szolgáltatója azt várja, hogy, a kibocsátott, tisztított víz minőségének romlását és a környezet szennyezést megakadályozva, a telep működése stabil marad, és továbbra is biztosítható a kezelésükben lévő önkormányzati vagyon eredeti állapotban történő üzemeltetése.


Átfogó tisztítási és karbantartási munkákat végeztek a DRV Zrt. szakemberei 2012. április 20. és május 10. között a vállalat üzemeltetésében lévő barcsi szennyvíztisztító telepen. A munkálatokat a berendezésekben észlelt, komolyabb problémát egyelőre nem okozó meghibásodások indokolták. A szükséges javításokat és karbantartásokat a szennyvízmennyiség nyári jelentős emelkedése miatt szándékosan tavaszra ütemezték, elkerülve ezzel a még működőképes műtárgysorok túlterhelését, és a rossz esetben bekövetkező túlzott környezeti terhelést. A tizenkét darab medence tényleges tisztítása harminc napot vett igénybe, és több hétig tartott a tisztító műtárgyak javítása, ellenőrzése és újbóli üzembe helyezése is. Az elvégzett munkálatok hat-hét millió forintos költségét a társaság állta.

A medencesorok és a műtárgyak sikeres tisztítása és javítása után hamarosan a levegőztető membránok cseréje, és az önkormányzat által megrendelt homokfogó és gépi rács rekonstrukciója is megkezdődhet. A rekonstrukciós munkálatokkal a DRV Zrt. hosszú távú célja, hogy a fogyasztók a lehető legjobb minőségű szennyvízszolgáltatást kapják, elkerüljék a környezetszennyezést és az önkormányzati tulajdont az eredeti, jó állapotban üzemeltethessék.

Címkék: tisztító, fázisa, telep, szennyvíz, első, Barcs, gazdaság