A kartonpapírból készült bútorokat, vázákat, egyéb tárgyakat elsőként iskolás gyerekek nézhették meg, de május végéig bárki betérhet a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő vándorkiállításra.

hulladekkiallitas

Asztal, szék, váza. Mind szemétből készült. Persze olyanból, amit szelektíven gyűjtöttek. - A szelektív gyűjtés nem önmagáért való tevékenység. Akkor van értelme, ha ebből az összegyűjtött hulladékból valamilyen késztermék lesz - hangsúlyozta Hartay Mihály, az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. - A magyarországi háttéripar mutatkozik be, mintegy 80-90 cég termékeit mutatjuk be.
A vándorkiállítás már több mint öt éve járja az országot. A kaposvári a 48. állomás a sorban.  
- Ha ti majd a mi korosztályunk lesztek, lehet, hogy már nem kell azt a szót használnunk, hogy szemét és hulladék, talán ha itt körülnéztek, egész más értelmezést kap a hulladék fogalma is - mondta a jelenlévő gyerekeknek Tóth István, Kaposvár alpolgármestere.

Minél fiatalabb korban meg kell tanulni a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, mondák a szakemberek. Kaposváron egyre több szelektív hulladékgyűjtő szigetet helyeznek ki. Már a kertes családi házas övezetben is, összesen 55 helyen válogathajuk szét a papírt, műanyagot és üveget.

- Kaposváron a szelektív hulladékgyűjtésnek, a korszerű hulladékgazdálkodásnak a technikai- technológiai feltételei már évek óta adottak, nagyon fontos lenne, hogy a társadalom, különösen a felnövekvő nemzedék környezettudatos szemléletmódját is egy korszerű, európai színvonalhoz emeljük, ehhez nagyon fontosak az ilyen rendezvények - tette hozzá Petes Tamás, a KVG Zrt. ügyvezető-igazgatója.

Címkék: szelektív gyűjtés, újrafelhasználás, KVG Zrt, kiállítás, hulladék, gazdaság