Egy MTZ 82-es orosz gyártmányú traktor. Ez most Szenyér ékessége. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat tagjai és a helyi önkormányzat képviselői 2008 óta a falu javára lemondtak tiszteletdíjukról és így több mint egymillió forintot gyűjtöttek össze, amiből megvették a mezőgazdasági gépet.
Bogdán Imre polgármester szerint mindenképpen egy kitörési pont az, hogy tudtak egy traktort vásárolni, így a szántás, a tárcsázás, a hóhúzás, az idősek fabeszállítását önköltséges áron tervezhetik.
Egy hónapja dolgozik a traktor. Cseréltek rajta lámpákat és a műszaki állapotán is kellett javítani.  A 80-as években gyártott mezőgazdasági gépre még így is van mit rákölteni.
Például szeretnének vásárolni egy pótkocsit, egy tárcsát, egy ekét is. A böhönyei önkormányzat is próbál segíteni a településen, négy használt abroncsot adnak, a többit a szenyériek maguk oldják meg.
Orsós Zoltán alpolgármester elmondta: egy leselejtezett pótkocsit kap a szenyéri önkormányzat, egy segítőkész embert megkértek, hogy rakja össze a kocsit, ami oldalakkal is fel lesz szerelve.
Az alpolgármester hozzátette: szeretnék a szenyériek napi megélhetését segíteni. Most vetőmagokra pályáznak.Címkék: gyűjtöttek, traktor, segítség, gazdaság