Több tízezer forintot takaríthatnak meg a kaposvári családok azzal, hogy a GYED-en és GYES-en lévő kismamáknak megvásárolja az önkormányzat a buszbérletet. Tavaly 354 édesanya kapta meg a támogatást, amely éves szinten több mint 70 ezer forintot jelent.

- Kaposvár volt az első város az országban, amely ingyenes utazási lehetőséget nyújtott a kismamáknak. Az vezérelt bennünket, hogy a magunk eszközével megkönnyítsük az amúgy is számos kiadással járó gyermeknevelést. Jó érzés, hogy példánkat követte Sopron, Szolnok, Budapest, Debrecen és Győr városa is - mondta Szita Károly polgármester.

Kaposvár polgármestere a helyi buszpályaudvaron át is adott egy bérletet egy toponári édesanyának. Hegedűsné Kránitz Ágnes két gyermeket nevel a férjével.

- Köszönöm szépen a város támogatását! Nagy segítség, hogy azt a pénzt, amit bérletre kellett volna költeni, most a gyermekeinkre fordíthatjuk - fogalmazott a GYES-en lévő kismama.

Kaposvár ezzel a támogatási formával is segíti a családokat. A juttatás feltétele az, hogy a kérelmező családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 150 %-át, azaz a 42.750 forintot. Akinél ez az összeg magasabb, az méltányossági kérelmet nyújthat be, mert Kaposvár városa senkit sem hagy cserben, akinek valóban szüksége van rá, az továbbra is megkapja a támogatást.

Címkék: buszbérlet, Szita Károly, kismama, polgármester, támogatás, gazdaság, Kaposvár