Először a főutakat, majd a mellékutakat tisztítják meg a hótól a Városgondnokság munkatársai. Több olvasónk panaszkodott, hogy a buszmegállókra, illetve parkolókra még nem volt idejük a munkásoknak.

- A buszvárók állapota már sokkal jobb, mint hétvégén. Három kisgép dolgozott, hogy a havat eltakarítsa. Egész szépen, elkotorták, de biztos van olyan hely, ahová még nem értek el, de folyamatosan dolgoznak - mondta Hartner Rudolf, a Vársogondnokság vezetője.

A parkolók takarítását hétfőn éjszaka fejezik be, amikor már üresek. Több városban van olyan rendelet, hogy ha a hó eltakarja a jelet, nem kell fizetni a szolgáltatásért. Kaposváron nincs ilyen rendelet, de az ellenőrök sokkal elnézőbbek ebben az esetben - tájékztatott a Városgondnokság vezetője.

A hóolvadás egyébként könnyíti a Városgondnokság munkáját, viszont veszélyes a társasházak közelében. Sok helyen nagy darabokban csúszik le a hó a tetőkről. Több helyen jégcsapok is lógnak. Hétfőn a kaposvári Kodály iskolához hívták a tűzoltókat, hogy leverjék azokat. Csak közintézményekhez kell kivonulniuk ilyen esetben, a magánházaknál az ott lakóknak kell leszedniük a jégcsapokat.

Címkék: Városgondnokság, Hartner Rudolf, parkolás, takarítás, , gazdaság