A csaknem 17 millió forintos beruházás uniós és önkormányzati pénzekből valósul meg.   

szenna

- Ezen a helyen kap helyet a játszótér. Itt tulipános motívum van, középen egy ivókúttal, amely a turistáknak már régóta igénye volt... - büszkén mutatja a faluközpont terveit a szennai polgármester.

Az elképzelések azonban már valóra is váltak, hiszen néhány nap múlva elkészül a beruházás. A park különlegességét az adja, hogy a helyi népművészet jellegzetességei is felfedezhetők itt.

A parkban még népi játékok is lesznek, de emlékhelyet is állítanak. A kirándulók pedig majd az itt kialakított pagodákban pihenhetnek. Az árnyékról pedig az ezen a vidéken őshonos ezüsthárs ültetésével gondoskodnak. A beruházás csaknem 17 millió forintba kerül.

- 13 és fél millió forintot nyertünk uniós pénzt, 1 millió 700 ezret a megyei önkormányzattól és a szennai önkormányzatnak is 1,7 millió forintjába fog kerülni ez a szép park - mondta Salamon Gyula polgármester.

A település következő nagy beruházása a Deregényi patakmeder rendbetétele lesz, valamint a Művelődési Ház felújítása. Ezt jövőre kezdik el. A két terv megvalósítása 140 millió forintba kerül.

Címkék: Salamon Gyula, park, Szenna, gazdaság