Egy felszámolás alatt álló siófoki reklámiroda kétszer is szerepel a listán. Egyik esetben 332 millió forintot meghaladó, a másikban csaknem 162 millió forintos adóhiánnyal rendelkezik. Ehhez hozzájön még az első esetben 245 milliós a másodikban 119 milliós bírság összege.

A magánszemélyek között hét somogyi érdekeltséget is találunk. A legtöbb tartozást felhalmozó somogyi egy balatonszabadi férfi, akinek az 51 milliós adóhiányához csaknem ugyanennyi büntetés is tartozik.

A megyei adóhiányosok között rajta kívül egy siófoki, egy csurgói egy balatonszéplaki, egy zselickisfaludi, egy gigei és egy kaposvári személy is szerepel. Utóbbi 13 millióval lóg az APEH-nak, és ezért 12 millió forintos büntetést kapott.

Az adóhatóság a negyedévet követő 30 napon belül teszi közzé azoknak az adózóknak a nevét, lakóhelyét, székhelyét, telephelyét, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmény összegét, akiknek (amelyeknek) a terhére az előző negyedév során jogerőre emelkedett határozatban magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiányt állapított meg, feltéve, hogy az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget.

Azonban nem tekinthető jogerősnek az adóhatóság határozata, ha a bírósági felülvizsgálat megindítására nyitva álló határidő még nem telt el, illetőleg az adózó által kezdeményezett, a határozat felülvizsgálatára irányuló bírósági eljárás jogerősen nem zárult le.

A teljes listát itt olvashatják.

Címkék: gazdaság