A befektetőcég és a falu polgármestere is bízik a folytatásban. Pedig még mindig nem hozták tető alá a hitelszerződést a Magyar Fejlesztési Bankkal, ami elengedhetetlen a beruházáshoz. Ha mégsem lesz meg a pálya, majd kőbányát nyitnak, mondta viccesen a polgármester.

Sávoly

Állnak a munkagépek a sávolyi MotoGP pályán. A téli időjárás akadályozza a munkát. A sávolyiak hiszik is, meg nem is, hogy megépül a pálya.

- Hát itt azt mondták, hogy sok embernek sok munkája lesz, meg jobb lesz itt Sávolynak, ha ez föllendül-fölépül. Nem tudom, hogy fölépül-e, mert járnak azért a hírek, hogy ez is lesz, meg az is lesz. Lesz-e belőle valami, nem tudom - fogalmazott a faluban lakó Orsós László.  A látszat csal: elkészült a pálya körvonala, a kavicságy. 170 ezer tonna követ terítettek le. A polgármester tréfásan mondja: ha nem épül meg, nyitnak egy kőbányát.

Bobek József már körbement a pályán, és bízik a folytatásban. - Egyetlenegy útja van ennek: előre. Előre megyünk. Az előbb beszéltem az építésvezetővel, folyamatosan megy a tárgyalás a leendő alvállalkozókkal, akik közreműködnek. Szó volt arról, hogy betonkeverőüzem jön ide, tehát mindenki folyamatosan teszi a dolgát.

A Magyar Fejlesztési Banktól származó 15,3 milliárd forintos hitel még várat magára. Ennek 80 százalékára van kormánygarancia. Az ígéretek ellenére a hitelszerződés aláírása késik. Így a sávolyiak szerint a spanyol befeketetőcég most önerőből pumpálja a pénzt a pályába. 100 milliók repkednek a levegőben, mondják.

Felhívtuk a befektető cég képviselőjét. Nyilatkozni nem akartak, de elmondták: úgy tudják, hamarosan aláírják a hitelszerződést. Ha ez mégis elhúzódik, attól nem torpannak meg, állítják. 1-2 héten belül újra megindul a munka a pályán, ha az időjárás engedi. Szeptemberben már futamot akarnak rendezni itt.

Címkék: Moto GP, Sávoly, gazdaság