Pontyok

Idén várhatóan 3 kg/fő halfogyasztás mellett, közel 1.000 tonna hazai és import halat vásárolnak a somogyiak.

A családok döntő hányada a karácsonyi ünnepek alkalmával fogyasztja el az éves halmennyiség 35-40%-át. A 300 tonnát valamelyest meghaladó étkezési hal vásárlására várhatóan 180-200 millió Ft-ot költenek a fogyasztók. A megvásárolt hal 70%-a ponty, elsődlegesen annak tükrös változata. Ezt a halfajt követi az amur, a busa és a ragadozó halfajok, mint például a harcsa, a süllő és a csuka.

Várhatóan egyre többen vásárolnak közvetlen a tóparton, ahol az egészséges, jó minőségű étkezési hal akár 20-25%-kal olcsóbban is beszerezhető. – tájékoztatott Varga Gábor, a megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal főigazgatója.

Címkék: gazdaság