Egyre gyakoribb, hogy női lakói is vannak a kaposvári Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központnak. Számukra nagyon fontos, hogy a megfelelő higiénés holmikkal rendelkezzenek, így örömmel fogadták a meglepetést. 

Az intézmény vezetője Nagy Bernadett Beáta azt mondja: szívesen vesznek minden segítséget, támogatást, de odafigyelnek a közösségükre is. Nőnap alkalmából például nemcsak egy-egy cserepes virágot kaptak a hölgyek, hanem egy zenés rendezvénnyel is kedveskedtek nekik.

Az Első Kaposvári Lions Klub elnöke, Krista Ágnes pedig kérdésünkre elmondta: évek óta támogatják a hajléktalan szálló lakóit. Karácsony környékén elmaradhatatlan program például a meleg ruhák adományozásán kívül, a gulyásparty. Hamarosan pedig egy jótékonysági koncertet hirdet a szervezet, április 29-én Varnus Xavér ad majd koncertet. Néhány hete pedig a törökországi földrengés áldozatainak gyűjtöttek adományokat.

Címkék: tisztálkodás, higiéné, Első Kaposvári Lions Klub, hajléktalan, nőnap, hölgy, jótékony, adomány, koncert, egészségügyi anyagok