Hamar megtelt csütörtökön a kaposvári kórház rendezvényudvara. Az intézmény egészségnapját ugyan elsősorban az ott dolgozóknak hirdették meg, ám mivel a programok nyitottak voltak, érkeztek is érdeklődők szép számmal.

Mások melllett a rendvédelmi szervek, az iskolák, a kormányhivatal és a város nagy foglalkoztatói is képviseltették magukat a rendezvényen. 

Kora délután a bringázz a kórházba akció legjobban teljesítő részvevőit köszöntötték, ezzel is felhívva a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára.

Majd Dr. Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója egy új egészségmegőrző kampányt is meghirdetett, aminek ezúttal a helyes táplálkozás áll a középpontjában: "A mai nap filozófiája is az, hogy tegyük mi egészségessé magunkat, talán ez a legfontosabb. Másrészt szeretnénk a szűrővizsgálatok életmentő fontosságára is újra és újra felhívni a figyelemet."

Az egészségnap rózsaszín lufijai és szalagocskái a mellrák elleni küzdelmet jelképezték.

Évente nagyjából 2000 hölgy hal meg ebben a megbetegedésben, miközben a mammográf szűrővizsgálaton időben felfedezett daganat jó eséllyel gyógyítható lenne - mondta el kérdésünkre az intézmény Mammográfiás Központjának vezető főorvosa, Dr. Kander Klára: "45 éves kortól 65 éves korig kétévente várjuk a hölgyeket. Nagyon nagy előnye ennek a szűrésnek, hogy már az egészen apró daganatot is kimutatja, ami még nem is okoz áttétet és még könnyen gyógyítható, még könnyen kezelhető."


A programok sorát egy közös torna zárta, majd a résztvevők tettek egy kört a kaposvári kórház tömbje körül.

Volt, aki biciklivel vagy rollerrel más futva vagy sétálgatva tette ezt meg.


Címkék: szűrővizsgálat, egészségnap, táplálkozás, mellrák, bringa, mozgás, torna, kerékpár, kórház, egészségügyi anyagok, Kaposvár