A pénteken meghosszabbított oltási akcióhét a somogyi megyeszékhelyen is sikeres: hatszor annyian érkeznek most a Kaposi Mór Oktató Kórházba, hogy felvegyék valamelyik vakcinát, mint más hétköznapon - mondta el ma reggel Szita Károly. Kaposvár polgármestere hozzátette: a koronavírus elleni küzdelemben az oltás jelenti a leghatékonyabb megoldást, ezért köszönet illeti azokat, akik felelősségteljesen gondolkodnak és felveszik az oltást, és köszönet az orvosoknak, ápolóknak is, akik helytállnak ezekben a nehéz időkben.

A városvezető szerint ha megvan a megfelelő átoltottság, akkor nem kell ismét online oktatásra átállni és nem lesznek szigorú korlátozó intézkedések sem.

Kaposváron jelenleg 465 aktív fertőzött van, ami majdnem duplája az előző hetinek. A bölcsődék 51 százalékos, az óvodák 65 százalékos kihasználtsággal működnek - ismertette a legfrissebb adatokat a polgármester.

fotó: MTI/Varga György
fotó: MTI/Varga György

 

Címkék: látogatási tilalom, védettség, konzultáció, igazolvány, vakcina, maszk, fertőzött, kötelező, elhunyt, járvány, oltás, koronavírus, egészségügyi anyagok