Könnyebbséget jelent, hogy az oltásra érkezőknek nem kell előzetesen időpontot foglalniuk, és regisztrálniuk sem.

„Ezzel azokat a szeretnénk segíteni, akiknek az internet hozzáférése nehézkes vagy nem tudnak ezekkel a felületekkel az egészségügyi rendszerhez csatlakozni.” – mondta ma egy sajtótájékoztatón Kaposváron György István területi közigazgatásért felelős államtitkár.

Somogy megyében a kaposvárival együtt összesen 4 kórházban, valamint a Fonyódon és a Marcaliban működő járóbeteg szakrendelésen is oltanak majd. A kormányhivatal munkatársai - mintegy 60 fő - az adminisztrációban segítik a munkát.

A kaposvári kórház főigazgatója szerint a megye eddig kiemelten jól kezelte a járványt, köszönhetően a somogyi és a kaposvári emberek fegyelmezettségének.

„Mi az egészségügyben fel vagyunk készülve a következő időszakra. Nem lesz könnyű. Mi tudjuk a dolgunkat, valamennyi feltétel rendelkezésre áll. Önöktől továbbra is segítséget és együttműködést kérek. A legfontosabb az oltásoknak a felvétele. ” – tette hozzá Moizs Mariann.

A szakemberek hangsúlyozzák: jelenleg az oltás az egyetlen hatékony védekezési eszköz a járvány ellen. A harmadik oltás felvétele pedig azért is fontos, mert míg a vírus korábbi variációja ellen nyolc-tíz hónapig is védettséget biztosított a vakcina, a delta variáns esetében már négy-hat hónap után jelentősen csökken az immunválasz.

A Kaposi Mór Oktató Kórházban az alábbaik szerint várják az oltakozókat november 22-28. között, a központilag meghirdetett Oltási Akcióhéten:

- a hét minden napján 7.00-19.00 óra között

- a már regisztráltak és időponttal rendelkezők a Németh István fasor felőli Tüdőgondozó bejáratán keresztül megközelíthető oltópontra érkezzenek, az időpontjuknak megfelelően.

- a regisztrációval és időponttal nem rendelkezők kizárólag a Németh István fasor felőli Főbejáraton keresztül érkezhetnek, ahol a szükséges adminisztráció elvégzése után a további 5 oltópont egyikére kerülnek.

- az 1. oltásra érkezők személyi irataik mellett (személyazonosító igazolvány, TAJ-kártya) a kitöltött és aláírt oltási hozzájáruló nyilatkozatot is hozzák magukkal. A nyilatkozat letölthető: hozzájáruló_nyilatkozat_védőol táshoz

- a 3. oltást azon 18 év felettiek vehetik fel, akiknél a 2. oltás beadása után minimum 4 hónap eltelt. Kérjük, korábbi oltási igazolásukat hozzák magukkal.

- az oltópontokon Pfizer, Moderna, Sinopharm, Astra Zeneca gyártású, ill. Janssen oltóanyagok érhetők el. A megfelelő vakcina kiválasztása az oltóorvos javaslatára történik.

- bármelyik oltás felvételére csak egészséges állapotban van lehetőség. Hangsúlyosan kérjik, akut betegséggel ne érkezzenek!

- az intézmény teljes területén érvényesek a higiéniai előírások, a szájmaszk szabályos használata kötelező.

Címkék: akció, kórház, oltás, egészségügyi anyagok, kaposvár